Alla Husmodeller Ladda ner katalog

VARFÖR ÄR ETT TRÄHUS DET BÄSTA VALET?

Alla Husmodeller
KONTAKTA OSS

  Trä har fantastiska egenskaper och kan användas för att göra huset både välbyggt och stabilt såväl som att ge det en smakfull inredning.

  Nedan följer en lista med argument för varför trähus är så bra för den moderne och miljömedvetne köparen.

  ENERGIEFFEKTIVITET

  Alla vet att trähus är miljövänliga men det är inte alla som är medvetna om att trähus har en naturlig ventilation genom väggarna som gör trähus bra både i värme och kyla. Till exempel motsvarar 2.5 centimeter trä hela 11.4 centimeter för en tegelvägg.

  Detta innebär en betydande energibesparing jämfört med sten-, betong- och tegelhus. Dessutom ger trä även en utmärkt ljudisolering så att du alltid kan känna dig bekväm och kan trivas bra i ditt hem.

  KAPACITET

  Trä är ett mycket starkt material som faktiskt är starkare än både stål och betong. Trä är också lättare än andra material. Det är just detta förhållande mellan styrka och vikt som gör trä till ett perfekt material för hus.

  FUKT

  En bostad som är för torr kan orsaka inflammation i ögonen och torra läppar och slemhinnor. En torr bostad ökar också risken för fjällig och narig hud samt förkylning, influensa och andra infektioner.

  Men fuktiga hus är heller inte bra eftersom det lätt uppstår mögel där. Fukt kan också skada byggnadens hållfasthet.
  Vi håller nivån på fukt på högst tolv procent och dessutom absorberar trä fukt på ett naturligt sätt vilket gör inomhusklimatet bra.

  MILJÖVÄNLIGT

  Trä är ett förnybart material och så länge som trä återplanteras i samma takt som det avverkas kommer trä att fortsätta att vara ett miljövänligt alternativ vid byggnation. Dessutom är trä även lättare att återvinna jämfört med andra material.

  Trähus har också många andra fördelar. Till exempel har trähus en unik förmåga att lagra kol och producerar också mycket syre vilket gör att du alltid har en ren och frisk luft i ditt hus.

  Även för den som inte bryr sig om klimatförändringarna så är hälsofördelarna med att bo i ett miljövänligt hus nog så viktiga. Att tillbringa tid i ett trähus har samma effekt som att vara utomhus. Trä kan också sänka både blodtryck och hjärtfrekvensen samt minska stress och ångest. Trä kan också förbättra den sociala interaktionen och göra en person mer bekväm och avslappnad.

  VÅRT TRÄ ÄR PROFESSIONELLT BEHANDLAT

  Vi arbetar med träbehandling på ett mycket ansvarsfullt sätt. De färger vi använder kommer från Sikkens Wood Coatings och de innehåller endast naturliga element. De bjälklag vi använder är välpolerade, torkade och isolerade. Du kan med andra ord vara helt säker på att du får marknadens bästa produkt.

  Trä är inte bara det mest miljövänliga, starkaste och hälsosamma materialet för ditt hem, det ser också bäst ut. Eftersom trä är ett material som väger lite kan du vara mycket kreativ när du utformar ditt hem. Om du väljer ett av våra modulhus kan du dessutom ändra planlösning och bygga till ditt hus utan problem.

  Ladda ner katalog
  Adresse

  Ringvägen 100E, vån 9, 118 60 Stockholm

  Telefon

  +467 042 430 59