Alla Husmodeller Ladda ner katalog

ISOLERINGEN AV DELTAMODULS HUS

Alla Husmodeller
KONTAKTA OSS

  Vet du att DeltaModuls hus är helt gjorda av trä? Du kanske inte visste det men trä är perfekt för värmeisolering. Trä reglerar temperaturen i ditt hus på ett sätt som gör att du sparar mycket pengar på uppvärmningen.

  Självklart är vi professionella och ser till att ditt hus är ordentligt isolerat. Den här artikeln handlar om hus vi isolerar de hus vi bygger.

  Vi använder en mineralull eller en brandfast fiberplatta för värme- och ljudisolering och dessa material är båda icke-brandfarliga. Mineralull som inte kan brinna tillverkas av sten och den används i alla strukturella element i husen. De vävda fibrer som mineralull består av erbjuder en utmärkt värme- och ljudisolering.

  VAD TERMISK INSULATION ÄR FÖR YTTERVÄGGAR

  För ytterväggar finns det tre typer av isolering: ISOVER-produkter, PAROC-basaltull och värmeisolerande Steico-material. Alla dessa typer av isolering ger ett effektivt skydd mot kyla, värme och buller. De ökar därmed komforten och energieffektiviteten i huset och minskar också driftskostnaderna.

  ISOVER-stenull är tillverkad av vulkanisk sten. Det är ett naturligt material som förekommer i stora mängder över hela världen. Materialet kombinerar mekaniskt motstånd med god termisk prestanda, brandskydd och stor förmåga att reglera temperatur.

  I elementen i ytterväggen används också PAROC-basaltisolering. Basalt är också en vulkanisk sten som finns över hela världen. Basaltsten är känt för sina termiska egenskaper, sin styrka, säkerhet och hållbarhet.

  Isoleringsmaterialet Steico tillverkas genom djup träbearbetning. Trä är det enda byggnadsmaterialet som är hundra procent ekologiskt och förnybart. Tack vare den höga porositeten erbjuder Steico-panelerna effektiv isolering av husen. När det gäller värmeisolering är tjockleken på tjugo millimeter jämförbar med tegel som är hundrafemtio millimeter tjock och en käftbalk på sjuttio millimeter.

  VAD TERMISK INSULATION INNEBÄR FÖR INNERVÄGGAR

  Ovan nämnda värmeisolering PAROC och Steico kan också användas för innerväggarna. Det finns dock två andra typer av isolering som endast fungerar för innerväggar – NEOPOR och Knauf ECOSE-teknik.

  NEOPOR erbjuder den bästa kvaliteten när man bygger nya hus eller renoverar befintliga byggnader. Plattorna går inte av när de åldras. Dessutom ruttnar de inte, uppvisar en fantastisk motståndskraft och förlorar inte sin form. EOPOR-paneler tillverkas i enlighet med den europeiska standarden DIN EN 13163. De har en brandmotståndsklass som motsvarar E-klass E DIN EN enligt 13501-1 och B1 till DIN 4102.

  Framförallt producerar Knauf Insulation naturliga material med modern, högteknologisk utrustning. Tillämpningen av den innovativa teknologin ECOSE gör det möjligt att bli av med fenol- och formaldehydadditiv i produktionsprocessen vilket gör att materialen från Knauf Insulation inte är hälsoskadliga och även miljövänliga. Alla isoleringsmaterial utsätts för en toxikologisk och radiologisk undersökning.

  Hos oss kan du köpa hus med en din egen design och av en ny typ. Du sparar energi och du kan undvika negativ miljöpåverkan.

  KAN JAG ANVÄNDA ISOLERING FÖR TAKET OCH MELLAN VÅNINGARNA?

  Svaret är ja. Du kan använda ovanstående ECOSE-isolering i båda fallen. Detta isoleringssystem används för ytterväggar, mellangolv och även för isolering av fasaden.

  Vi hoppas att du nu är övertygad om att du alltid kommer att känna dig bekväm i ett hus från oss på DeltaModul.

  Ladda ner katalog
  Adresse

  Ringvägen 100E, vån 9, 118 60 Stockholm

  Telefon

  +467 042 430 59